Home / Business Flow
Home / Business Flow

Optimalisatie en automatisering

Met op maat gemaakte, laagdrempelige tools

Als gecertificeerd Zoho Partner implementeren wij applicaties van Zoho binnen uw organisatie. Met deze zakelijke, cloud-based applicaties kan uw organisatie volledig gerund worden.

Footprint Business Flow werkt met Zoho om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Wij helpen u om de juiste applicaties te selecteren en te implementeren, zodat u  een lichtgewicht, op maat gemaakte (ERP) oplossing heeft.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Doe de Business Quickscan (knop bovenaan pagina) om te zien welke bedrijfsprocessen wij bij uw bedrijf kunnen verbeteren met Zoho. Eén van onze processpecialisten komt de resultaten graag vrijblijvend met u bespreken.

CRM

Het gehele verkoopproces, van lead tot klant, wordt in Zoho CRM voor u gestroomlijnd. Visualisaties en rapportages worden voor u naar wens ingericht zodat de data vanuit Zoho CRM gebruikt kan worden voor analyses en u hierdoor inzicht krijgt in het verkoopproces.

Creator

Met Zoho Creator ontwikkelt Footprint Business Flow multiplatform, cloud-based applicaties. Deze zijn op maat gemaakt, gebruiksvriendelijk en integreren naadloos met de applicaties van de Zoho Suite.

One

Voor 30 euro per maand per gebruiker heeft u toegang tot 40+ applicaties in de cloud. Met Zoho One kunt u uw bedrijfsprocessen beheren, verbinden en automatiseren.

Leaseproces

Voor een investeringsmaatschappij in duurzame oplossingen hebben wij een applicatie ontwikkeld voor het digitaal aanvragen, beheren en incasseren van leasecontracten.

Klantcase
De investeringsmaatschappij zocht een manier waarop het gehele administratieve proces rondom het aanvragen en beheren van leasecontracten zo efficiënt mogelijk kon worden ingericht.

Oplossing
Wij hebben in Zoho Creator een applicatie ontwikkeld waarin cliënten online een leaseberekening kunnen maken voor de af te nemen oplossingen en vervolgens de leaseaanvraag in kunnen dienen. Voor de interne beoordeling van de leaseaanvraag haalt de applicatie, door middel van diverse API koppelingen, automatisch cliënt gerelateerde rating- en kredietgegevens op uit externe geabonneerde databases. Indien de beoordeling positief is ontvangt de cliënt na intern akkoord automatisch een digitaal contract ter ondertekening.

Zodra de leaseperiode ingaat maakt het systeem maandelijks leasefacturen en/of betaalnotificaties aan en draagt het systeem zorg voor het automatisch incasseren daarvan. Om inzicht te krijgen in dit gehele proces hebben wij diverse dashboards en rapportages ingericht, welke gekoppeld zijn aan de real-time data in de applicatie.

Obligatietool

Voor een opdrachtgever in de maritieme sector hebben wij in Zoho Creator een applicatie ontwikkeld waarin het proces van de uitgifte en het beheer van obligaties is gedigitaliseerd.

Klantcase
Door de diverse voorwaarden welke verbonden waren aan het uitgeven van de obligaties, was er geen bestaande softwareoplossing in de markt welke toepasbaar zou zijn op het stroomlijnen van het proces tot het uitgeven en beheren van de uit te geven obligaties. De opdrachtgever was voornemens om partijen per e-mail in te laten schrijven waarnaar zij handmatig de gegevens zouden verwerken. Ook de controle op de termijnen en het berekenen van de rente en het betalen daarvan zou handmatig verlopen.

Oplossing
Als oplossing hebben wij een maatwerkoplossing ontwikkeld waarbij geïnteresseerden voor de obligaties zich online kunnen inschrijven en waarin de opdrachtgever obligaties toe kan wijzen. Door middel van op maat gemaakte templates in Zoho Creator wordt alle documentatie met hierin de eerder ingevulde gegevens automatisch digitaal verstuurd naar de obligatiehouders ter ondertekening.

De applicatie genereert automatisch de jaarlijkse renteberekeningen, waarna er op basis van de geregistreerde gegevens een excassobatch wordt aangemaakt zodat de opdrachtgever eenvoudig de rente uit kan betalen. Daarnaast kunnen obligatiehouders online hun inschrijving raadplegen, een annuleringsverzoek sturen en hun jaaropgaven downloaden.

Urenregistratie

Voor een financieel dienstverlener hebben wij in Zoho Creator een urenregistratie applicatie ontwikkeld welke volledig is geïntegreerd met Zoho Books en Zoho CRM.

Klantcase
De organisatie had sterke behoefte aan meer automatisering en inzicht in de gewerkte uren van de medewerkers. Het huidige proces was gebaseerd op het registreren van de gewerkte uren in Excel, waarna vervolgens de uren handmatig werden overgenomen op de te versturen facturen in het boekhoudsysteem. Daarnaast had de organisatie behoefte aan inzicht in de gewerkte uren en in de uitgevoerde werkzaamheden per klant.

Oplossing
Wij hebben een applicatie ontwikkeld waarin alle werknemers van de financieel dienstverlener eenvoudig hun directe en indirecte uren kunnen registreren. Aan het einde van elke factureringsperiode worden de te factureren uren geselecteerd en na akkoord automatisch via Zoho Books gefactureerd aan de klant. Door de integratie met Zoho CRM zijn de gegenereerde facturen en de geregistreerde werkzaamheden per klant zichtbaar in Zoho CRM. Voor het inzicht in de directe en indirecte uren hebben wij een dashboard ingericht waar door middel van KPI’s, grafieken en tabellen een analyse wordt weergegeven van de geregistreerde uren.

Deze applicatie is ook uitermate geschikt voor projectenorganisaties welke inzicht willen krijgen in de gewerkte uren aan de verschillende projecten binnen de organisatie. Om vergaande automatisering te behalen, is het zelfs mogelijk om de urenregistratie applicatie te koppelen aan de bestaande planningssoftware en de boekhoudsoftware. Wij kunnen de applicatie volledig aan laten sluiten op uw huidige kostenbewakingsproces. Hierdoor is het ook mogelijk om uren te kunnen registreren op bewakingsposten en sub-bewakingsposten.

Business Flow medewerkers

Melvin Voets

Business Process Analyst
  • Bedrijfsblog
  • Powtoon
  • Procesanalyse
  • Procesinnovatie
  • Websitemanagement
  • Zoho Applicatieontwikkeling

Contact

phone

088-1111222

location_on

Talent Square 13
5038 LX Tilburg